Spackspuitwerk

De voordeligste vorm van stucwerk

Wat is spackspuitwerk.

Spackspuitwerk is een korrel die door een spackspuitmachine op wanden of plafond kan worden aangebracht. Mits de ondergrond voldoende vlak en egaal is kan dit een mooie oplossing zijn om wanden en plafonds op een goedkope manier netjes af te werken.

Spackspuitwerk is de voordeligste vorm van stucwerk en is in in alle kleuren te verkrijgen. Spackspuitwerk is goed toepasbaar in zowel een bestaande als nieuwbouwwoning

Voordelen Spackspuitwerk

Het voordeel van spackspuitwerk is de prijs en de snelheid. Door de snelheid waarmee spack machinaal kan worden aangebracht, kan de arbeidsduur enorm verkort worden. Hierdoor is, ondanks het aflplakwerk, spackspuitwerk vaak een voordelig oplossing.

 

  • Voordelig
  • Snel
  • Direct op kleur

Bepaal zelf de uitstraling

Bij het aanbrengen van Spackspuitwerk bepaalt u zelf de uitstraling. Spack is een gladde pasta, maar zorgt, door de compressor en de spuitmachine die het stucadoorsbedrijf gebruikt, voor een korrelstructuur op uw wanden of plafond. U kunt zo zelf de dikte van de korre kiezen en daarmee uw wanden en plafonds helemaal naar uw persoonlijke voorkeur laten spuiten. Houdt u van een strakke afwerking? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrel. Of wilt u uw muren juist meer laten opvallen? Kies dan voor een Spack in een mooie kleur en/of grovere structuur. Iedere denkbare kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Maak de muur de blikvanger in uw moderne interieur door te kiezen voor een felrode kleur of ga voor een romantische sfeer met een stijlvolle pasteltint.Extra laag btw-tarief op spackspuiten

Prijs spackspuitwerk

De standaard kleur wit is het meest voordelig. Wil je de Spack in een andere kleur dan wit dan vergt dit extra werk en dus extra kosten. Je kunt er voor kiezen om een ruimte in 2 kleuren te laten spackspuiten, maar hou er dan rekening mee dat dit veel extra afplakwerk met zich meebrengt en dat de kosten hierdoor ook hoger uitvallen.

Wilt u muren en plafonds voorzien van een opknapbeurt maar u wilt niet al te veel kosten? Denk dan eens na over de mogelijkheden van spackspuitwerk. Wist u dat de prijs van spackspuiten al begint vanaf € 5 per m²?

De aantrekkelijke prijsstelling van deze stucafwerking is te danken aan de snelheid van het aanbrengen van het materiaal. Een stukadoor kan hierdoor veel efficiënter te werk gaan en zal per dag meer vierkante meters spuiten dan hij normaal met de hand een stuclaag aanbrengt.

Spackspuiten Prijs*
Spackspuiten wit € 5 tot € 9
Spackspuiten in kleur € 7 tot € 11

*Gemiddelde prijs per m2 inclusief materiaal

Meteen weten wat het kost?

Spraytex heeft een rekentool op maat ontwikkeld waar u snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt krijgen. In een aantal stappen loodst de tool u door het proces. U krijgt een prijsindicatie van de werkzaamheden. Het is zelfs mogelijk deze prijsindicatie direct als een vrijblijvende offerte in uw mailbox te ontvangen.

Slechts 6% BTW op uw rekening

Op veel werkzaamheden geldt een btw-tarief van 21%. Is uw woning echter ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u geen 21%, maar slechts 6% btw (na 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief naar 9%). voor het laten spackspuiten van uw muren of plafond. Dit kan u een besparing opleveren van honderden euro’s zolang deze regel wordt gehanteerd door de belastingdienst.

SNELLER, GOEDKOPER, MOOIER & STRAKKER!

Spuitpleister

De laatste tijd gebruikt men steeds vaker spuitpleister in nieuwbouwwoningen. Spuitpleister is een gladde pleisterlaag die onder hoge druk wordt aangebracht door een spackmachine ,ook wel genoemd glad pleisterwerk. Bij deze methode worden vaak meerdere lagen aangebracht, De eerste laag wordt niet af gekorreld maar wordt direct glad gemaakt. Daarna wordt nog een tweede laag aangebracht en ook deze wordt glad gemest zodat ook alle kleine oneffenheden weg zijn. De wanden zijn nu zo glad dat deze geschilderd of kan worden gespoten met latex verf. Deze manier van afwerken wordt relatief met een dunnere laag gedaan dan het normale stucwerk. In een nieuwbouwwoning is dik stucwerk ook niet nodig aangezien de meeste muren van beton of gibo blokken zijn. De spuitpleister kan eventueel direct op kleur gemaakt worden zodat de wanden niet meer geschilderd hoeven te worden

Ondergrond

De meeste ondergronden zijn direct gereed om spackspuitwerk op aan te kunnen brengen, maar in sommige gevallen is de ondergrond te grof of beschadigd.
Houd er rekening mee dat ondergronden zoals sierpleister eerst geëgaliseerd moeten worden en is het wellicht niet de beste keuze om voor spackspuitwerk te kiezen. De kosten worden dan hoger vanwege het meerwerk van het egaliseren en is het waarschijnlijk verstandiger om te kijken naar andere afwerkmogelijkheden als schilderklaar stukadoorswerk.

Voorbereiding voor Spackspuitwerk

Bij het laten spackspuiten van uw wanden en/of plafond is een goede voorbereiding belangrijk.

De ondergrond moet beoordeeld worden door de Stukadoor op draagkracht en hoedanigheid. De stukadoor kijkt of er geen kleine oneffenheden zijn die door de spacklaag zichtbaar zullen blijven, of dat de ondergrond voldoende vast zit. Eventueel kunnen slechte stukken verwijderd worden en reparaties worden uitgevoerd voordat gestart wordt met het spackspuitwerk. Wanneer de ondergrond erg verontreinigd is dan dient deze eerst te worden voorbehandeld. Denk aan nicotine aanslag. Nicotine, teer, roet of vochtplekken zijn erg hardnekkig. Zonder voorbehandeling zal dit zeer waarschijnlijk weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen. Om deze hardnekkige vervuiling tegen te gaan is een ISO voorstrijk noodzakelijk, deze ISO voorstrijk zorgt voor een uitstekende hechtbrug en is toepasbaar op sterk vervuilde ondergronden. Nadat deze isolerende voorstrijk is aangebracht kan de stukadoor beginnen met het aanbrengen van het Spackspuitwerk.

De ruimte moet zo veel mogelijk leeg gemaakt worden, zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren. Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen. Je kunt dit door Spraytex laten doen of er voor kiezen om dit zelf te doen en zo besparen op de kosten.

Afplakwerk

Bij de afplak werkzaamheden is het van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Zo ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. Wanneer het afplakwerk niet goed is uitgevoerd dan kan er schade aan de niet goed afgeplakte ondergrond ontstaan.
De spack is meestal goed van een kozijn, raam of vloer te verwijderen. Het kost u enkel veel tijd en een hoop irritatie.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk bij prijsindicatie wat de kosten zijn om het afplakwerk door ons te laten verzorgen.

Nadelen spackspuitwerk

Het grootste nadeel spackspuitwerk is de kwetsbaarheid. Spack is niet erg sterk en beschadigingen zijn vaak niet makkelijk te repareren. Ook kost het schilderen van spackspuitwerk veel arbeid en materiaal.

  • Door de structuur vaak stofnesten
  • Herstellen of repareren van scheuren is lastig
  • Overschilderen kost veel latexverf
  • Afplakken veel werk

Spraytex

Molenwieken 20
4661 TV Halsteren
Tel: 0164 32 10 80
info@spraytex.nl

corne coremans
corne coremans
15:45 26 Jul 20
Wim Van Hoek
Wim Van Hoek
19:58 08 Mar 20
Some time ago, the Sprayrex company very professionally treated our toilet group with Coristil. And the result is... astonishing. Craftsmanship.lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex sprayed our entire top floor and the result is really beautiful! Levi gave us very good advice in advance... about the skirting boards, window frames and the color of the walls. He really thinks along and the results are impressive. As soon as we start renovating our ground floor, we will definitely call on him again!lees verder
Laura Suijkerbuijk-Claessen
Laura Suijkerbuijk-Claessen
14:57 20 Jan 20
very satisfied Levi and his colleagues did an excellent job! it all looks neat :-)
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We have experienced Spraytex as a very energetic and progressive company. The communication is direct and clear and you... quickly know where you stand in terms of price and time of the execution of the work. The agreements made are immediately adhered to with short lines of communication. This is one of the qualities of Spraytex.The executive work is of high quality! The plasterers work very neatly, neatly and professionally. The wallpaper and painting work is also neat and they are open to a critical note. Spraying the ceiling in latex is high-quality craftsmanship! Not a single imperfection can be observed. The combination of plastering and latex spraying creates a very sleek whole. We are happy with it!In short, Spraytex is highly recommended in craftsmanship and communication!lees verder
joey gunst
joey gunst
17:41 16 Dec 19
Our almost complete house has been plastered and then painted by spraying paint. Our house is as good as new and it is... really beautiful. Levi is open and honest and always keeps to his agreements and is very sincere with you, which is great for any question you can call 24/7, so to speak. We had a very tight schedule because of moving but Levi had delivered everything on time I definitely recommend spraytex.lees verder
Joost de Pont
Joost de Pont
15:45 29 Nov 19
We came into contact with Levi through the Spraytex site. We bought a new apartment and wanted the walls treated. Levi... gave us great advice and carried out the work very nicely. The walls are plastered smooth and then sprayed with latex at a very reasonable price.Levi is a real craftsman, he is accurate and meets all agreements. We are very happy with the beautiful walls and enjoyed working with Levi from SpraytexLevi thanks againlees verder
Aline Pieters
Aline Pieters
11:12 18 Oct 19
The company of Levi Dekkers completely plastered and painted my apartment. The agreements made were clear and were... fulfilled in full. Communication was pleasant and fast. Levi deserves a compliment for the work done. The aftercare was also very good. I would therefore wholeheartedly recommend the company Spraytex. It should be noted that I am professionally engaged in construction so know what I am talking about in this field. E. Peterslees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
We had our entire house sprayed by Spraytex and are super satisfied with the result! In addition, it is very pleasant... to communicate with Levi and he always honors his agreements.I would prefer to give an extra star for the after service: although we had removable latex, this is no match for coffee. As a service, Levi came back to roll the wall with special Sigma paint that is resistant to coffee stains.I don't easily recommend a company, but I would recommend Spraytex without hesitation.lees verder
Agnes Filius / Life & Leisure Finance
Agnes Filius / Life & Leisure Finance
12:00 04 Oct 19
We had the ground floor painted by Spraytex. It turned out very nice and neat. There were a few dots after delivery,... but they have been neatly restored. Are easily accessible and clear what they expect in terms of preparation and what they are doing. Highly recommended!lees verder
The Equalism
The Equalism
09:32 17 Sep 19
I would like to recommend Spraytex to everyone. We listened carefully to our wishes and Spraytex gave solicited and... unsolicited advice that was very helpful to us. Spraytex is always easily accessible (even on vacation) and has fulfilled its agreements well. They are very customer and result oriented. Our ground floor is stuccoed super tight and the professionals are very skilled. For the next job I will go directly to Spraytex. Normally you should not overtake when in doubt, but in this case I would contact them full throttle. ;-)lees verder
Jeroen Ernest
Jeroen Ernest
09:41 26 Aug 19
Spraytex recently provided the living area in our new house with non-woven wallpaper and 2 colors of paint. We are very... satisfied - our wishes were carefully listened to and professional advice was given, eg the advice to work with non-woven wallpaper instead of spraying. After service to touch up some damaged spots was excellent.lees verder
Nadia Tsouli
Nadia Tsouli
17:04 21 Jul 19
Have 350m2 plastered and sprayed.And very happy with the end result!Super tight and neat.Nice quality for a good... priceEverything according to time and agreement, from quotation request to delivery.So definitely recommend spraytex!lees verder
Wendy Haas
Wendy Haas
15:15 15 Feb 19
After approaching Spraytex, we received a quick response with a good quote.In the final phase of the construction and... in the phase of the delivery of our new apartment, we were able to leave the coordination with the contractor to Spraytex.Spraytex thinks along well, provides good guidance and comes up with advice to make a whole from different spaces so that this later forms a basis for further decisions taken during the completion.During the plastering and spraying we were kept well informed of the progress.Finally, a pleasant and personal settlement has been ensured.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader