Spackspuitwerk

De voordeligste vorm van stucwerk

Wat is spackspuitwerk.

Spackspuitwerk is een korrel die door een spackspuitmachine op wanden of plafond kan worden aangebracht. Mits de ondergrond voldoende vlak en egaal is kan dit een mooie oplossing zijn om wanden en plafonds op een goedkope manier netjes af te werken.

Spackspuitwerk is de voordeligste vorm van stucwerk en is in in alle kleuren te verkrijgen. Spackspuitwerk is goed toepasbaar in zowel een bestaande als nieuwbouwwoning

Voordelen Spackspuitwerk

Het voordeel van spackspuitwerk is de prijs en de snelheid. Door de snelheid waarmee spack machinaal kan worden aangebracht, kan de arbeidsduur enorm verkort worden. Hierdoor is, ondanks het aflplakwerk, spackspuitwerk vaak een voordelig oplossing.

 

  • Voordelig
  • Snel
  • Direct op kleur

Bepaal zelf de uitstraling

Bij het aanbrengen van Spackspuitwerk bepaalt u zelf de uitstraling. Spack is een gladde pasta, maar zorgt, door de compressor en de spuitmachine die het stucadoorsbedrijf gebruikt, voor een korrelstructuur op uw wanden of plafond. U kunt zo zelf de dikte van de korre kiezen en daarmee uw wanden en plafonds helemaal naar uw persoonlijke voorkeur laten spuiten. Houdt u van een strakke afwerking? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrel. Of wilt u uw muren juist meer laten opvallen? Kies dan voor een Spack in een mooie kleur en/of grovere structuur. Iedere denkbare kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Maak de muur de blikvanger in uw moderne interieur door te kiezen voor een felrode kleur of ga voor een romantische sfeer met een stijlvolle pasteltint.Extra laag btw-tarief op spackspuiten

Prijs spackspuitwerk

De standaard kleur wit is het meest voordelig. Wil je de Spack in een andere kleur dan wit dan vergt dit extra werk en dus extra kosten. Je kunt er voor kiezen om een ruimte in 2 kleuren te laten spackspuiten, maar hou er dan rekening mee dat dit veel extra afplakwerk met zich meebrengt en dat de kosten hierdoor ook hoger uitvallen.

Wilt u muren en plafonds voorzien van een opknapbeurt maar u wilt niet al te veel kosten? Denk dan eens na over de mogelijkheden van spackspuitwerk. Wist u dat de prijs van spackspuiten al begint vanaf € 5 per m²?

De aantrekkelijke prijsstelling van deze stucafwerking is te danken aan de snelheid van het aanbrengen van het materiaal. Een stukadoor kan hierdoor veel efficiënter te werk gaan en zal per dag meer vierkante meters spuiten dan hij normaal met de hand een stuclaag aanbrengt.

Spackspuiten Prijs*
Spackspuiten wit € 5 tot € 9
Spackspuiten in kleur € 7 tot € 11

*Gemiddelde prijs per m2 inclusief materiaal

Meteen weten wat het kost?

Spraytex heeft een rekentool op maat ontwikkeld waar u snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt krijgen. In een aantal stappen loodst de tool u door het proces. U krijgt een prijsindicatie van de werkzaamheden. Het is zelfs mogelijk deze prijsindicatie direct als een vrijblijvende offerte in uw mailbox te ontvangen.

Slechts 6% BTW op uw rekening

Op veel werkzaamheden geldt een btw-tarief van 21%. Is uw woning echter ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u geen 21%, maar slechts 6% btw (na 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief naar 9%). voor het laten spackspuiten van uw muren of plafond. Dit kan u een besparing opleveren van honderden euro’s zolang deze regel wordt gehanteerd door de belastingdienst.

SNELLER, GOEDKOPER, MOOIER & STRAKKER!

Spuitpleister

De laatste tijd gebruikt men steeds vaker spuitpleister in nieuwbouwwoningen. Spuitpleister is een gladde pleisterlaag die onder hoge druk wordt aangebracht door een spackmachine ,ook wel genoemd glad pleisterwerk. Bij deze methode worden vaak meerdere lagen aangebracht, De eerste laag wordt niet af gekorreld maar wordt direct glad gemaakt. Daarna wordt nog een tweede laag aangebracht en ook deze wordt glad gemest zodat ook alle kleine oneffenheden weg zijn. De wanden zijn nu zo glad dat deze geschilderd of kan worden gespoten met latex verf. Deze manier van afwerken wordt relatief met een dunnere laag gedaan dan het normale stucwerk. In een nieuwbouwwoning is dik stucwerk ook niet nodig aangezien de meeste muren van beton of gibo blokken zijn. De spuitpleister kan eventueel direct op kleur gemaakt worden zodat de wanden niet meer geschilderd hoeven te worden

Ondergrond

De meeste ondergronden zijn direct gereed om spackspuitwerk op aan te kunnen brengen, maar in sommige gevallen is de ondergrond te grof of beschadigd.
Houd er rekening mee dat ondergronden zoals sierpleister eerst geëgaliseerd moeten worden en is het wellicht niet de beste keuze om voor spackspuitwerk te kiezen. De kosten worden dan hoger vanwege het meerwerk van het egaliseren en is het waarschijnlijk verstandiger om te kijken naar andere afwerkmogelijkheden als schilderklaar stukadoorswerk.

Voorbereiding voor Spackspuitwerk

Bij het laten spackspuiten van uw wanden en/of plafond is een goede voorbereiding belangrijk.

De ondergrond moet beoordeeld worden door de Stukadoor op draagkracht en hoedanigheid. De stukadoor kijkt of er geen kleine oneffenheden zijn die door de spacklaag zichtbaar zullen blijven, of dat de ondergrond voldoende vast zit. Eventueel kunnen slechte stukken verwijderd worden en reparaties worden uitgevoerd voordat gestart wordt met het spackspuitwerk. Wanneer de ondergrond erg verontreinigd is dan dient deze eerst te worden voorbehandeld. Denk aan nicotine aanslag. Nicotine, teer, roet of vochtplekken zijn erg hardnekkig. Zonder voorbehandeling zal dit zeer waarschijnlijk weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen. Om deze hardnekkige vervuiling tegen te gaan is een ISO voorstrijk noodzakelijk, deze ISO voorstrijk zorgt voor een uitstekende hechtbrug en is toepasbaar op sterk vervuilde ondergronden. Nadat deze isolerende voorstrijk is aangebracht kan de stukadoor beginnen met het aanbrengen van het Spackspuitwerk.

De ruimte moet zo veel mogelijk leeg gemaakt worden, zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren. Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen. Je kunt dit door Spraytex laten doen of er voor kiezen om dit zelf te doen en zo besparen op de kosten.

Afplakwerk

Bij de afplak werkzaamheden is het van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Zo ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. Wanneer het afplakwerk niet goed is uitgevoerd dan kan er schade aan de niet goed afgeplakte ondergrond ontstaan.
De spack is meestal goed van een kozijn, raam of vloer te verwijderen. Het kost u enkel veel tijd en een hoop irritatie.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk bij prijsindicatie wat de kosten zijn om het afplakwerk door ons te laten verzorgen.

Nadelen spackspuitwerk

Het grootste nadeel spackspuitwerk is de kwetsbaarheid. Spack is niet erg sterk en beschadigingen zijn vaak niet makkelijk te repareren. Ook kost het schilderen van spackspuitwerk veel arbeid en materiaal.

  • Door de structuur vaak stofnesten
  • Herstellen of repareren van scheuren is lastig
  • Overschilderen kost veel latexverf
  • Afplakken veel werk

Spraytex

Molenwieken 20
4661 TV Halsteren
Tel 0164 - 249924
info@spraytex.nl

Wim Van Hoek
Wim Van Hoek
19:58 08 Mar 20
Some time ago, the Sprayrex company skilfully processed our toilet group with Coristil. And the result is amazing.... Craftsmanship.lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex has sprayed our entire top floor and the result is really beautiful! Levi has given us very good advice in... advance about the baseboards, frames and the color of the walls. He thinks really well and the results are impressive. As soon as we tackle our ground floor we will definitely call on him again!lees verder
Laura Suijkerbuijk-Claessen
Laura Suijkerbuijk-Claessen
14:57 20 Jan 20
very satisfied Levi and his colleagues have done a great job! it all looks neat and tidy :-)
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We have experienced Spraytex as a very energetic and progressive company. The communication is direct and clear and you... quickly know where you stand in terms of price and time of the operational activities. The agreements that are made are immediately complied with with short lines of communication. This is one of the qualities of Spraytex.The executive activities are of high quality! The plasterers work very neatly, tightly and professionally. The wallpaper and painting activities are also tight and they are open to a critical note. Spraying the ceiling in latex is a high-quality craftsmanship! No unevenness can be observed. The combination of plasterwork and latex spraying gives a very tight whole. We are happy with it!In short, Spraytex is highly recommended in craftsmanship and communication!lees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
We have Spraytex sprayed our entire home and are very satisfied with the result! In addition, it is very pleasant to... communicate with Levi and he always keeps his appointments neatly.For the after-service I would prefer to give an extra star: although we had removable latex, this is no match for coffee. As a service, Levi has come back to roll the wall with special Sigma paint that is resistant to coffee stains.I do not quickly recommend a company, but I dare to recommend Spraytex without a doubt.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader