Spackspuitwerk

De voordeligste vorm van stucwerk

Wat is spackspuitwerk.

Spackspuitwerk is een korrel die door een spackspuitmachine op wanden of plafond kan worden aangebracht. Mits de ondergrond voldoende vlak en egaal is kan dit een mooie oplossing zijn om wanden en plafonds op een goedkope manier netjes af te werken.

Spackspuitwerk is de voordeligste vorm van stucwerk en is in in alle kleuren te verkrijgen. Spackspuitwerk is goed toepasbaar in zowel een bestaande als nieuwbouwwoning

Voordelen Spackspuitwerk

Het voordeel van spackspuitwerk is de prijs en de snelheid. Door de snelheid waarmee spack machinaal kan worden aangebracht, kan de arbeidsduur enorm verkort worden. Hierdoor is, ondanks het aflplakwerk, spackspuitwerk vaak een voordelig oplossing.

 

  • Voordelig
  • Snel
  • Direct op kleur

Bepaal zelf de uitstraling

Bij het aanbrengen van Spackspuitwerk bepaalt u zelf de uitstraling. Spack is een gladde pasta, maar zorgt, door de compressor en de spuitmachine die het stucadoorsbedrijf gebruikt, voor een korrelstructuur op uw wanden of plafond. U kunt zo zelf de dikte van de korre kiezen en daarmee uw wanden en plafonds helemaal naar uw persoonlijke voorkeur laten spuiten. Houdt u van een strakke afwerking? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrel. Of wilt u uw muren juist meer laten opvallen? Kies dan voor een Spack in een mooie kleur en/of grovere structuur. Iedere denkbare kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Maak de muur de blikvanger in uw moderne interieur door te kiezen voor een felrode kleur of ga voor een romantische sfeer met een stijlvolle pasteltint.Extra laag btw-tarief op spackspuiten

Prijs spackspuitwerk

De standaard kleur wit is het meest voordelig. Wil je de Spack in een andere kleur dan wit dan vergt dit extra werk en dus extra kosten. Je kunt er voor kiezen om een ruimte in 2 kleuren te laten spackspuiten, maar hou er dan rekening mee dat dit veel extra afplakwerk met zich meebrengt en dat de kosten hierdoor ook hoger uitvallen.

Wilt u muren en plafonds voorzien van een opknapbeurt maar u wilt niet al te veel kosten? Denk dan eens na over de mogelijkheden van spackspuitwerk. Wist u dat de prijs van spackspuiten al begint vanaf € 5 per m²?

De aantrekkelijke prijsstelling van deze stucafwerking is te danken aan de snelheid van het aanbrengen van het materiaal. Een stukadoor kan hierdoor veel efficiënter te werk gaan en zal per dag meer vierkante meters spuiten dan hij normaal met de hand een stuclaag aanbrengt.

Spackspuiten Prijs*
Spackspuiten wit € 5 tot € 9
Spackspuiten in kleur € 7 tot € 11

*Gemiddelde prijs per m2 inclusief materiaal

Meteen weten wat het kost?

Spraytex heeft een rekentool op maat ontwikkeld waar u snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt krijgen. In een aantal stappen loodst de tool u door het proces. U krijgt een prijsindicatie van de werkzaamheden. Het is zelfs mogelijk deze prijsindicatie direct als een vrijblijvende offerte in uw mailbox te ontvangen.

Slechts 6% BTW op uw rekening

Op veel werkzaamheden geldt een btw-tarief van 21%. Is uw woning echter ouder dan 2 jaar? Dan betaalt u geen 21%, maar slechts 6% btw (na 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief naar 9%). voor het laten spackspuiten van uw muren of plafond. Dit kan u een besparing opleveren van honderden euro’s zolang deze regel wordt gehanteerd door de belastingdienst.

SNELLER, GOEDKOPER, MOOIER & STRAKKER!

Spuitpleister

De laatste tijd gebruikt men steeds vaker spuitpleister in nieuwbouwwoningen. Spuitpleister is een gladde pleisterlaag die onder hoge druk wordt aangebracht door een spackmachine ,ook wel genoemd glad pleisterwerk. Bij deze methode worden vaak meerdere lagen aangebracht, De eerste laag wordt niet af gekorreld maar wordt direct glad gemaakt. Daarna wordt nog een tweede laag aangebracht en ook deze wordt glad gemest zodat ook alle kleine oneffenheden weg zijn. De wanden zijn nu zo glad dat deze geschilderd of kan worden gespoten met latex verf. Deze manier van afwerken wordt relatief met een dunnere laag gedaan dan het normale stucwerk. In een nieuwbouwwoning is dik stucwerk ook niet nodig aangezien de meeste muren van beton of gibo blokken zijn. De spuitpleister kan eventueel direct op kleur gemaakt worden zodat de wanden niet meer geschilderd hoeven te worden

Ondergrond

De meeste ondergronden zijn direct gereed om spackspuitwerk op aan te kunnen brengen, maar in sommige gevallen is de ondergrond te grof of beschadigd.
Houd er rekening mee dat ondergronden zoals sierpleister eerst geëgaliseerd moeten worden en is het wellicht niet de beste keuze om voor spackspuitwerk te kiezen. De kosten worden dan hoger vanwege het meerwerk van het egaliseren en is het waarschijnlijk verstandiger om te kijken naar andere afwerkmogelijkheden als schilderklaar stukadoorswerk.

Voorbereiding voor Spackspuitwerk

Bij het laten spackspuiten van uw wanden en/of plafond is een goede voorbereiding belangrijk.

De ondergrond moet beoordeeld worden door de Stukadoor op draagkracht en hoedanigheid. De stukadoor kijkt of er geen kleine oneffenheden zijn die door de spacklaag zichtbaar zullen blijven, of dat de ondergrond voldoende vast zit. Eventueel kunnen slechte stukken verwijderd worden en reparaties worden uitgevoerd voordat gestart wordt met het spackspuitwerk. Wanneer de ondergrond erg verontreinigd is dan dient deze eerst te worden voorbehandeld. Denk aan nicotine aanslag. Nicotine, teer, roet of vochtplekken zijn erg hardnekkig. Zonder voorbehandeling zal dit zeer waarschijnlijk weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen. Om deze hardnekkige vervuiling tegen te gaan is een ISO voorstrijk noodzakelijk, deze ISO voorstrijk zorgt voor een uitstekende hechtbrug en is toepasbaar op sterk vervuilde ondergronden. Nadat deze isolerende voorstrijk is aangebracht kan de stukadoor beginnen met het aanbrengen van het Spackspuitwerk.

De ruimte moet zo veel mogelijk leeg gemaakt worden, zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren. Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen. Je kunt dit door Spraytex laten doen of er voor kiezen om dit zelf te doen en zo besparen op de kosten.

Afplakwerk

Bij de afplak werkzaamheden is het van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Zo ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. Wanneer het afplakwerk niet goed is uitgevoerd dan kan er schade aan de niet goed afgeplakte ondergrond ontstaan.
De spack is meestal goed van een kozijn, raam of vloer te verwijderen. Het kost u enkel veel tijd en een hoop irritatie.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk bij prijsindicatie wat de kosten zijn om het afplakwerk door ons te laten verzorgen.

Nadelen spackspuitwerk

Het grootste nadeel spackspuitwerk is de kwetsbaarheid. Spack is niet erg sterk en beschadigingen zijn vaak niet makkelijk te repareren. Ook kost het schilderen van spackspuitwerk veel arbeid en materiaal.

  • Door de structuur vaak stofnesten
  • Herstellen of repareren van scheuren is lastig
  • Overschilderen kost veel latexverf
  • Afplakken veel werk

Spraytex

Molenwieken 20
4661 TV Halsteren
Tel 0164 - 249924
info@spraytex.nl

Wim Van Hoek
Wim Van Hoek
19:58 08 Mar 20
Some time ago, the Sprayrex company skilfully processed our toilet group with Coristil. And the result is amazing.... Craftsmanship.lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex has sprayed our entire top floor and the result is really beautiful! Levi has given us very good advice in... advance about the baseboards, frames and the color of the walls. He thinks really well and the results are impressive. As soon as we tackle our ground floor we will definitely call on him again!lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex heeft onze gehele bovenverdieping gespoten en het resultaat is echt prachtig ! Levi heeft ons van tevoren heel... goed advies gegeven over de plinten, kozijnen en over de kleur van de muren. Hij denkt echt goed mee en het resultaat mag er wezen. Zodra we onze benedenverdieping gaan aanpakken gaan we zeker weer een beroep op hem doen !lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex has sprayed our entire top floor and the result is really beautiful! Levi gave us very good advice in advance... about the baseboards, window frames and the color of the walls. He really thinks along and the result is impressive. As soon as we start tackling our ground floor, we will definitely call on him again!lees verder
Laura Suijkerbuijk-Claessen
Laura Suijkerbuijk-Claessen
14:57 20 Jan 20
very satisfied Levi and his colleagues have done a great job! it all looks neat and tidy :-)
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We have experienced Spraytex as a very energetic and progressive company. The communication is direct and clear and you... quickly know where you stand in terms of price and time of the operational activities. The agreements that are made are immediately complied with with short lines of communication. This is one of the qualities of Spraytex.The executive activities are of high quality! The plasterers work very neatly, tightly and professionally. The wallpaper and painting activities are also tight and they are open to a critical note. Spraying the ceiling in latex is a high-quality craftsmanship! No unevenness can be observed. The combination of plasterwork and latex spraying gives a very tight whole. We are happy with it!In short, Spraytex is highly recommended in craftsmanship and communication!lees verder
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We hebben Spraytex als een zeer energiek en vooruitstrevend bedrijf mogen ervaren. De communicatie is direct en helder... en je weet snel waar je aan toe bent qua prijs en tijdstip van de uitvoerende werkzaamheden. De afspraken die worden gemaakt worden direct nageleefd met korte lijnen in communicatie. Dit is één van de kwaliteiten van Spraytex.De uitvoerende werkzaamheden zijn kwalitatief hoog! De stukadoors werken heel netjes, strak en professioneel. Ook de behang-, en schilderswerkzaamheden zijn strak en ze staan open voor een kritische noot. Het sprayen van het plafond in latex is hoogstaand vakwerk! Geen enkele oneffenheid is waar te nemen. Door de combinatie in het stukadoorswerk en latex spuiten krijgt men een zeer strak geheel. We zijn er blij mee!Kortom, Spraytex is zeer aan te bevelen in vakwerk en communicatie!lees verder
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We have experienced Spraytex as a very energetic and progressive company. Communication is direct and clear and you... quickly know where you stand in terms of price and time of the work to be carried out. The agreements that are made are immediately complied with with short lines of communication. This is one of the qualities of Spraytex.The executive work is of high quality! The plasterers work very neatly, neatly and professionally. The wallpapering and painting work is also tight and they are open to a critical note. Spraying the ceiling in latex is high-quality craftsmanship! Not a single irregularity can be observed. The combination of plastering and latex spraying results in a very sleek whole. We are happy with it!In short, Spraytex is highly recommended for craftsmanship and communication!lees verder
joey gunst
joey gunst
17:41 16 Dec 19
Onze bijna complete woning is gestucadoord en daarna geverfd dmv verfspuiten. Onze woning is zo goed als nieuw en het... is werkelijk prachtig. Levi is open en eerlijk en komt ten alle tijden zijn afspraken na en is erg oprecht met je dat is erg fijn voor iedere vraag kan je bij wijze van spreken 24/7 appe. Wij hadden een erg strakke planning ivm verhuizen maar Levi had alles op tijd opgeleverd ik raad spraytex zeker aan.lees verder
joey gunst
joey gunst
17:41 16 Dec 19
Our almost complete house has been plastered and then painted by spraying paint. Our house is as good as new and it is... really beautiful. Levi is open and honest and always keeps to his agreements and is very sincere with you, which is great for any question you can call 24/7, so to speak. We had a very tight schedule because of moving but Levi had delivered everything on time I definitely recommend spraytex.lees verder
Joost de Pont
Joost de Pont
15:45 29 Nov 19
Wij zijn via de site van Spraytex in contact gekomen met Levi. Wij hebben een nieuw appartement gekocht en wilden de... muren laten behandelen. Levi heeft ons geweldig geadviseerd en de werkzaamheden heel mooi uitgevoerd. De muren zijn glad gestuct en daarna gespoten met latex tegen een heel schappelijke prijs.Levi is een echte vakman, hij is accuraat en komt alle afspaken na. Wij zijn heel blij met de mooie muren en vonden het leuk om samen te werken met Levi van SpraytexLevi nogmaals bedanktlees verder
Joost de Pont
Joost de Pont
15:45 29 Nov 19
We came into contact with Levi through the Spraytex site. We bought a new apartment and wanted the walls treated. Levi... gave us great advice and carried out the work very nicely. The walls are plastered smooth and then sprayed with latex at a very reasonable price.Levi is a real craftsman, he is accurate and meets all agreements. We are very happy with the beautiful walls and enjoyed working with Levi from SpraytexLevi thanks againlees verder
Aline Pieters
Aline Pieters
11:12 18 Oct 19
Het bedrijf van Levi Dekkers heeft mijn appartement geheel gestukadoord en geschilderd. De gemaakte afspraken waren... duidelijk en zijn in geheel nagekomen. De communicatie was prettig en snel. Levi verdient een compliment voor het geleverde werk. Ook de nazorg was heel goed. Ik zou het bedrijf Spraytex dan ook van harte aanbevelen. Opgemerkt moet worden dat ik professioneel in de bouw actief ben dus op dit vlak weet waar ik het over heb. E. Pieterslees verder
Aline Pieters
Aline Pieters
11:12 18 Oct 19
The company of Levi Dekkers completely plastered and painted my apartment. The agreements made were clear and were... fulfilled in full. Communication was pleasant and fast. Levi deserves a compliment for the work done. The aftercare was also very good. I would therefore wholeheartedly recommend the company Spraytex. It should be noted that I am professionally engaged in construction so know what I am talking about in this field. E. Peterslees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
We have Spraytex sprayed our entire home and are very satisfied with the result! In addition, it is very pleasant to... communicate with Levi and he always keeps his appointments neatly.For the after-service I would prefer to give an extra star: although we had removable latex, this is no match for coffee. As a service, Levi has come back to roll the wall with special Sigma paint that is resistant to coffee stains.I do not quickly recommend a company, but I dare to recommend Spraytex without a doubt.lees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
Wij hebben onze complete woning door Spraytex laten spuiten en zijn super tevreden met het resultaat! Daarnaast is het... erg prettig communiceren met Levi en komt hij altijd netjes zijn afspraken na.Voor de after service zou ik het liefst nog een extra ster geven: wij hadden weliswaar afneembare latex, maar tegen koffie is dit niet opgewassen. Als service is Levi nog terug gekomen om de wand met speciale Sigma verf te rollen welke wel bestand is tegen koffie vlekken.Ik raad niet snel een bedrijf aan, maar durf Spraytex zonder twijfel aan te bevelen.lees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
We had our entire house sprayed by Spraytex and are super satisfied with the result! In addition, it is very pleasant... to communicate with Levi and he always honors his agreements.I would prefer to give an extra star for the after service: although we had removable latex, this is no match for coffee. As a service, Levi came back to roll the wall with special Sigma paint that is resistant to coffee stains.I don't easily recommend a company, but I would recommend Spraytex without hesitation.lees verder
The Equalism
The Equalism
09:32 17 Sep 19
Spraytex wil ik iedereen aanbevelen. Er is goed geluisterd naar onze wensen en Spraytex heeft gevraagd en ongevraagd... advies gegeven waar we veel aan hebben gehad. Spraytex is altijd goed bereikbaar (zelfs op vakantie) en is haar afspraken goed nagekomen. Ze zijn zeer klant en resultaat gericht. Onze benedenverdieping is superstrak gestuct en de professionals zijn zeer vakbekwaam. Bij een volgende klus ga ik direct naar Spraytex. Normaal moet je bij twijfel niet inhalen maar in dit geval zou ik vol gas contact met ze opnemen. ;-)lees verder
The Equalism
The Equalism
09:32 17 Sep 19
I would like to recommend Spraytex to everyone. We listened carefully to our wishes and Spraytex gave solicited and... unsolicited advice that was very helpful to us. Spraytex is always easily accessible (even on vacation) and has fulfilled its agreements well. They are very customer and result oriented. Our ground floor is stuccoed super tight and the professionals are very skilled. For the next job I will go directly to Spraytex. Normally you should not overtake when in doubt, but in this case I would contact them full throttle. ;-)lees verder
Jeroen Ernest
Jeroen Ernest
09:41 26 Aug 19
Onlangs heeft Spraytex het woongedeelte in ons nieuwe huis voorzien van vliesbehang en 2 kleuren verf. Wij zijn zeer... tevreden - er werd goed naar onze wensen geluisterd en vakkundig advies gegeven, bv het advies om met vliesbehang te werken ipv spuiten. After service om wat beschadigde plekjes bij te werken was uitstekend.lees verder
Jeroen Ernest
Jeroen Ernest
09:41 26 Aug 19
Spraytex recently provided the living area in our new house with non-woven wallpaper and 2 colors of paint. We are very... satisfied - our wishes were carefully listened to and professional advice was given, eg the advice to work with non-woven wallpaper instead of spraying. After service to touch up some damaged spots was excellent.lees verder
Nadia Tsouli
Nadia Tsouli
17:04 21 Jul 19
350m2 laten stucen en spuiten.En heel blij met het eind resultaat!Super strak en netjes.Mooie kwaliteit voor een... goede prijsAlles volgens tijd en afspraak, van offerte aanvraag tot oplevering.Dus beveel spraytex zeker aan!lees verder
Nadia Tsouli
Nadia Tsouli
17:04 21 Jul 19
Have 350m2 plastered and sprayed.And very happy with the end result!Super tight and neat.Nice quality for a good... priceEverything according to time and agreement, from quotation request to delivery.So definitely recommend spraytex!lees verder
Wendy Haas
Wendy Haas
15:15 15 Feb 19
Na het benaderen van Spraytex hebben we een snelle reactie ontvangen met een goede offerte.In de eindfase van de bouw... en in de fase van de oplevering van ons nieuwbouw appartement hebben wij het afstemmen met de aannemer aan Spraytex kunnen overlaten.Spraytex denkt goed mee, zorgt voor een goede begeleiding en komt met adviezen om van verschillende ruimtes een geheel te maken zodat dit later een basis heeft gevormd voor de verdere beslissingen die genomen zijn in de afbouw.Tijdens het stucen en spuiten werden wij goed op de hoogte gehouden van de voortgang.Tot slot is er gezorgd voor een prettige en persoonlijke afwikkeling.lees verder
Wendy Haas
Wendy Haas
15:15 15 Feb 19
After approaching Spraytex, we received a quick response with a good quote.In the final phase of construction and in... the delivery phase of our new apartment, we were able to leave the coordination with the contractor to Spraytex.Spraytex thinks along well, provides good guidance and comes up with advice on how to make different spaces a whole so that this has later formed a basis for the further decisions that have been made in the outfitting.During the plastering and spraying we were kept well informed of the progress.Finally, a pleasant and personal settlement is ensured.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader