Verf Spuiten

Latex spuiten, voordelige en snelle afwerking zonder strepen of banen

Woonkamer verven of laten verfspuiten?
Wat is beter en goedkoper?

Vroeger werden wanden en plafonds altijd handmatig geschilderd. Het handmatig rollen van latex (het zogenaamde sauzen) is vaak tijdrovend en kan beschouwd worden als zware arbeid.
Bovendien moet er snel gewerkt worden tijdens het sauzen om baanvorming te voorkomen.
Vaak is er met handmatig schilderen ook een structuur van de roller zichtbaar.
Bij latex spuiten / verf spuiten wordt de latex aangebracht door middel van een airless verfspuit. Door de snelheid van het spuiten wordt voorkomen dat de latex te snel droogt en dus baanvorming voorkomen wordt. Ook zorgt een krachtige pomp ervoor dat de latex of muurverf onder hoge druk snel en egaal wordt aangebracht op de ondergrond.
Doordat latex spuiten veel sneller gaat dan handmatig schilderen wordt de arbeidstijd aanzienlijk verkort. De prijs wordt voor het spuiten wordt bepaald aan de hand van het volume, dus hoe meer m2 hoe groter uw voordeel.

Hoe bereiken we het mooiste resultaat?

Doordat de verfspuit de latex super egaal kan aanbrengen kun je op gladde wanden het beste resultaat behalen. Daarom wordt het mooiste resultaat behaald als de ondergrond goed schilderklaar en vlak wordt aangeleverd aan de verf spuiter.

Verschillende soorten wanden
In uw woning – bestaand of nieuwbouw – kunnen verschillende soorten wanden voorkomen. In de bouw wordt met 2 soorten afwerking gewerkt: schilderklare muren en behangklare muren.

Schilderklare muren
Deze wanden worden volledig strak en glad afgewerkt afgewerkt. Zoals de term ‘spuitklaar’ al doet vermoeden, zijn deze wanden uitermate geschikt voor latex en verf spuiten. Een stukadoor zal voor spuitklare wanden de wanden pleisteren of na sponsen zodat de muren dichter en gladder worden. Het resultaat is zo glad dat verfspuiten daarna goed mogelijk is

Behangklare wanden
Behangklare wanden zijn minder strak afgewerkt. Er mogen in de ondergrond wat krasjes en deukjes zitten. Dit is omdat behang meestal wel wat oneffenheden kan hebben. Voor het spuiten van verf heb je echter een zo strak en glad mogelijke ondergrond nodig. Wilt u deze wanden laten spuiten? Dan is het belangrijk om ze te laten afwerken tot schilderklare wanden.

Bij het laten spuiten van uw wanden of plafonds is een goede voorbereiding belangrijk.

  • De ondergrond moet beoordeeld worden door de stukadoor op draagkracht en hoedanigheid.
  • indien nodig wordt de ondergrond voorbehandeld. Denk aan erg hardnekkige nicotine aanslag. Dit zal zonder voorbehandeling weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen.
  • De ruimte moet zo goed als leeg gemaakt worden zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren.
  • Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen.

Verf spuiten kosten

Doordat het spuiten van verf een stuk sneller gaat dan het traditioneel rollen van muren en plafonds is het aanzienlijk voordeliger dan normaal schilderwerk. Dit resulteert in een besparing tot 40% ten opzichte van sauzen. Bovendien profiteert u ook nog van een lager BTW tarief wanneer uw woning ouder is dan 2 jaar. In plaats van 21% betaald u maar 6% (vanaf 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief naar 9%) op het schilderwerk. Het grote verschil tussen traditioneel schilderwerk en verfspuiten is de tijd die we bezig zijn. Het afplakken duurt langer, maar de afwerking met de verfspuit is veel sneller dan met de roller. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid afplakwerk en het aantal verschillende kleuren wat wordt gekozen.

Meteen weten wat het kost?

Spraytex heeft een rekentool op maat ontwikkeld waar u snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt krijgen. In een aantal stappen loodst de tool u door het proces. U krijgt een prijsindicatie van de werkzaamheden. Het is zelfs mogelijk deze prijsindicatie direct als een vrijblijvende offerte in uw mailbox te ontvangen.

SNELLER, GOEDKOPER, MOOIER & STRAKKER!

Verf spuiten met compressor. Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Zoals met alles kan het niet alleen maar voordelen zijn. Doordat wij met een krachtige verfspuitmachine (Wagner SF31) de latex spuiten ontstaat er een hele fijne nevel. Goed afdekken en afplakken is dus een noodzaak. Wij werken dan ook alleen maar met materialen van de beste kwaliteit en onze professionele schilders streven bij iedere klus naar het beste resultaat.

We zorgen voor het perfect afdekken en na afloop ruimen we alles uiteraard netjes op. Zo netjes als dat uw woning of pand eruit ziet, laten wij het ook achter. U zult niet kunnen zien dat we geweest zijn. Alleen aan de mooie nieuwe strakke muren

Afplak Werkzaamheden
Omdat er met het spuiten een fijne nevel ontstaat is het belangrijk dat het afplakken van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig gebeurt. Bij de afplak werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Wanneer de plakband wordt verwijderd ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. U moet er dan wel zeker van zijn dat u zeker weet dat dit goed gebeurt. Wanneer er kleine kieren of scheuren zijn, kan er verfschade ontstaan.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk bij prijsindicatie wat de kosten zijn om het afplakwerk door ons te laten verzorgen

Goed afdekken/afplakken is een must bij verf spuiten

Nieuwbouw woningen verfspuiten

De wanden in een nieuwbouwwoning zijn niet per definitie meteen geschikt om te verfspuiten. De wanden zijn vaak zo opgeleverd dat er behang over de wanden kan. Er is door de aannemer vaak niet op de juiste plaatsen op wapening gaasband aangebracht, waardoor een grote kans op scheurvorming is. Ook zijn er vaak veel oneffenheden in de wand die met behang zouden verdwijnen maar dus niet als er enkel latex wordt aangebracht op deze ondergrond.

De wanden van de nieuwbouw moet dus eerst schilderklaar gemaakt worden om een goed eindresultaat te behalen. Deze wanden moeten vaak geheel bezet worden met gips. Soms kan dit gedaan worden met een plast. Een plast is een dunne laag en kan machinaal worden aangebracht wat de materiaal en arbeidstijd verkort.

De plafonds in nieuwbouw worden vaak opgeleverd als spackspuitwerk. De vloerplaat naden zijn vaak nog zichtbaar omdat de kans op scheurvorming reëel is op die plaatsen en dan minder opvallen. De plafonds kunnen geschilderd worden in een andere kleur of deze kunnen worden gestukadoord als schilderklaar.
Een schilderklaar plafond kan goed worden gespoten met Latex. Dit geeft een mooi eindresultaat en bespaard een hoop (zwaar) werk.

Let op!! Vaak worden de wanden van nieuwbouw-woningen of appartementen opgeleverd als behangklaar. behangklaar is niet voldoende om de wanden te laten verfspuiten of schilderen.

Meteen weten wat het kost?

Wilt u een prijsopgaaf voor het stukadoren of schilderen van uw nieuwbouw woning, bereken meteen wu prijs met onze rekentool

Opruimen en of afvoeren afval

Tegen een meerprijs wordt het plakband en papier verwijderd en de stucloper opgeruimd. Het is ook mogelijk dit door ons te laten afvoeren. U kunt er uiteraard voor kiezen dit zelf op te ruimen en af te voeren, u bespaart dan kosten. In onze rekentool kunt u zien wat de kosten zijn om het afval door ons te laten afvoeren.

Spraytex

Molenwieken 20
4661 TV Halsteren
Tel: 0164 32 10 80
info@spraytex.nl

corne coremans
corne coremans
15:45 26 Jul 20
Wim Van Hoek
Wim Van Hoek
19:58 08 Mar 20
Some time ago, the Sprayrex company very professionally treated our toilet group with Coristil. And the result is... astonishing. Craftsmanship.lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex sprayed our entire top floor and the result is really beautiful! Levi gave us very good advice in advance... about the skirting boards, window frames and the color of the walls. He really thinks along and the results are impressive. As soon as we start renovating our ground floor, we will definitely call on him again!lees verder
Laura Suijkerbuijk-Claessen
Laura Suijkerbuijk-Claessen
14:57 20 Jan 20
very satisfied Levi and his colleagues did an excellent job! it all looks neat :-)
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We have experienced Spraytex as a very energetic and progressive company. The communication is direct and clear and you... quickly know where you stand in terms of price and time of the execution of the work. The agreements made are immediately adhered to with short lines of communication. This is one of the qualities of Spraytex.The executive work is of high quality! The plasterers work very neatly, neatly and professionally. The wallpaper and painting work is also neat and they are open to a critical note. Spraying the ceiling in latex is high-quality craftsmanship! Not a single imperfection can be observed. The combination of plastering and latex spraying creates a very sleek whole. We are happy with it!In short, Spraytex is highly recommended in craftsmanship and communication!lees verder
joey gunst
joey gunst
17:41 16 Dec 19
Our almost complete house has been plastered and then painted by spraying paint. Our house is as good as new and it is... really beautiful. Levi is open and honest and always keeps to his agreements and is very sincere with you, which is great for any question you can call 24/7, so to speak. We had a very tight schedule because of moving but Levi had delivered everything on time I definitely recommend spraytex.lees verder
Joost de Pont
Joost de Pont
15:45 29 Nov 19
We came into contact with Levi through the Spraytex site. We bought a new apartment and wanted the walls treated. Levi... gave us great advice and carried out the work very nicely. The walls are plastered smooth and then sprayed with latex at a very reasonable price.Levi is a real craftsman, he is accurate and meets all agreements. We are very happy with the beautiful walls and enjoyed working with Levi from SpraytexLevi thanks againlees verder
Aline Pieters
Aline Pieters
11:12 18 Oct 19
The company of Levi Dekkers completely plastered and painted my apartment. The agreements made were clear and were... fulfilled in full. Communication was pleasant and fast. Levi deserves a compliment for the work done. The aftercare was also very good. I would therefore wholeheartedly recommend the company Spraytex. It should be noted that I am professionally engaged in construction so know what I am talking about in this field. E. Peterslees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
We had our entire house sprayed by Spraytex and are super satisfied with the result! In addition, it is very pleasant... to communicate with Levi and he always honors his agreements.I would prefer to give an extra star for the after service: although we had removable latex, this is no match for coffee. As a service, Levi came back to roll the wall with special Sigma paint that is resistant to coffee stains.I don't easily recommend a company, but I would recommend Spraytex without hesitation.lees verder
Agnes Filius / Life & Leisure Finance
Agnes Filius / Life & Leisure Finance
12:00 04 Oct 19
We had the ground floor painted by Spraytex. It turned out very nice and neat. There were a few dots after delivery,... but they have been neatly restored. Are easily accessible and clear what they expect in terms of preparation and what they are doing. Highly recommended!lees verder
The Equalism
The Equalism
09:32 17 Sep 19
I would like to recommend Spraytex to everyone. We listened carefully to our wishes and Spraytex gave solicited and... unsolicited advice that was very helpful to us. Spraytex is always easily accessible (even on vacation) and has fulfilled its agreements well. They are very customer and result oriented. Our ground floor is stuccoed super tight and the professionals are very skilled. For the next job I will go directly to Spraytex. Normally you should not overtake when in doubt, but in this case I would contact them full throttle. ;-)lees verder
Jeroen Ernest
Jeroen Ernest
09:41 26 Aug 19
Spraytex recently provided the living area in our new house with non-woven wallpaper and 2 colors of paint. We are very... satisfied - our wishes were carefully listened to and professional advice was given, eg the advice to work with non-woven wallpaper instead of spraying. After service to touch up some damaged spots was excellent.lees verder
Nadia Tsouli
Nadia Tsouli
17:04 21 Jul 19
Have 350m2 plastered and sprayed.And very happy with the end result!Super tight and neat.Nice quality for a good... priceEverything according to time and agreement, from quotation request to delivery.So definitely recommend spraytex!lees verder
Wendy Haas
Wendy Haas
15:15 15 Feb 19
After approaching Spraytex, we received a quick response with a good quote.In the final phase of the construction and... in the phase of the delivery of our new apartment, we were able to leave the coordination with the contractor to Spraytex.Spraytex thinks along well, provides good guidance and comes up with advice to make a whole from different spaces so that this later forms a basis for further decisions taken during the completion.During the plastering and spraying we were kept well informed of the progress.Finally, a pleasant and personal settlement has been ensured.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader