Verf Spuiten

Latex spuiten, voordelige en snelle afwerking zonder strepen of banen

Woonkamer verven of laten verfspuiten?
Wat is beter en goedkoper?

Vroeger werden wanden en plafonds altijd handmatig geschilderd. Het handmatig rollen van latex (het zogenaamde sauzen) is vaak tijdrovend en kan beschouwd worden als zware arbeid.
Bovendien moet er snel gewerkt worden tijdens het sauzen om baanvorming te voorkomen.
Vaak is er met handmatig schilderen ook een structuur van de roller zichtbaar.
Bij latex spuiten / verf spuiten wordt de latex aangebracht door middel van een airless verfspuit. Door de snelheid van het spuiten wordt voorkomen dat de latex te snel droogt en dus baanvorming voorkomen wordt. Ook zorgt een krachtige pomp ervoor dat de latex of muurverf onder hoge druk snel en egaal wordt aangebracht op de ondergrond.
Doordat latex spuiten veel sneller gaat dan handmatig schilderen wordt de arbeidstijd aanzienlijk verkort. De prijs wordt voor het spuiten wordt bepaald aan de hand van het volume, dus hoe meer m2 hoe groter uw voordeel.

Hoe bereiken we het mooiste resultaat?

Doordat de verfspuit de latex super egaal kan aanbrengen kun je op gladde wanden het beste resultaat behalen. Daarom wordt het mooiste resultaat behaald als de ondergrond goed schilderklaar en vlak wordt aangeleverd aan de verf spuiter.

Verschillende soorten wanden
In uw woning – bestaand of nieuwbouw – kunnen verschillende soorten wanden voorkomen. In de bouw wordt met 2 soorten afwerking gewerkt: schilderklare muren en behangklare muren.

Schilderklare muren
Deze wanden worden volledig strak en glad afgewerkt afgewerkt. Zoals de term ‘spuitklaar’ al doet vermoeden, zijn deze wanden uitermate geschikt voor latex en verf spuiten. Een stukadoor zal voor spuitklare wanden de wanden pleisteren of na sponsen zodat de muren dichter en gladder worden. Het resultaat is zo glad dat verfspuiten daarna goed mogelijk is

Behangklare wanden
Behangklare wanden zijn minder strak afgewerkt. Er mogen in de ondergrond wat krasjes en deukjes zitten. Dit is omdat behang meestal wel wat oneffenheden kan hebben. Voor het spuiten van verf heb je echter een zo strak en glad mogelijke ondergrond nodig. Wilt u deze wanden laten spuiten? Dan is het belangrijk om ze te laten afwerken tot schilderklare wanden.

Bij het laten spuiten van uw wanden of plafonds is een goede voorbereiding belangrijk.

  • De ondergrond moet beoordeeld worden door de stukadoor op draagkracht en hoedanigheid.
  • indien nodig wordt de ondergrond voorbehandeld. Denk aan erg hardnekkige nicotine aanslag. Dit zal zonder voorbehandeling weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen.
  • De ruimte moet zo goed als leeg gemaakt worden zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren.
  • Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen.

Verf spuiten kosten

Doordat het spuiten van verf een stuk sneller gaat dan het traditioneel rollen van muren en plafonds is het aanzienlijk voordeliger dan normaal schilderwerk. Dit resulteert in een besparing tot 40% ten opzichte van sauzen. Bovendien profiteert u ook nog van een lager BTW tarief wanneer uw woning ouder is dan 2 jaar. In plaats van 21% betaald u maar 6% (vanaf 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief naar 9%) op het schilderwerk. Het grote verschil tussen traditioneel schilderwerk en verfspuiten is de tijd die we bezig zijn. Het afplakken duurt langer, maar de afwerking met de verfspuit is veel sneller dan met de roller. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid afplakwerk en het aantal verschillende kleuren wat wordt gekozen.

Meteen weten wat het kost?

Spraytex heeft een rekentool op maat ontwikkeld waar u snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt krijgen. In een aantal stappen loodst de tool u door het proces. U krijgt een prijsindicatie van de werkzaamheden. Het is zelfs mogelijk deze prijsindicatie direct als een vrijblijvende offerte in uw mailbox te ontvangen.

SNELLER, GOEDKOPER, MOOIER & STRAKKER!

Verf spuiten met compressor. Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Zoals met alles kan het niet alleen maar voordelen zijn. Doordat wij met een krachtige verfspuitmachine (Wagner SF31) de latex spuiten ontstaat er een hele fijne nevel. Goed afdekken en afplakken is dus een noodzaak. Wij werken dan ook alleen maar met materialen van de beste kwaliteit en onze professionele schilders streven bij iedere klus naar het beste resultaat.

We zorgen voor het perfect afdekken en na afloop ruimen we alles uiteraard netjes op. Zo netjes als dat uw woning of pand eruit ziet, laten wij het ook achter. U zult niet kunnen zien dat we geweest zijn. Alleen aan de mooie nieuwe strakke muren

Afplak Werkzaamheden
Omdat er met het spuiten een fijne nevel ontstaat is het belangrijk dat het afplakken van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig gebeurt. Bij de afplak werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Wanneer de plakband wordt verwijderd ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. U moet er dan wel zeker van zijn dat u zeker weet dat dit goed gebeurt. Wanneer er kleine kieren of scheuren zijn, kan er verfschade ontstaan.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk bij prijsindicatie wat de kosten zijn om het afplakwerk door ons te laten verzorgen

Goed afdekken/afplakken is een must bij verf spuiten

Nieuwbouw woningen verfspuiten

De wanden in een nieuwbouwwoning zijn niet per definitie meteen geschikt om te verfspuiten. De wanden zijn vaak zo opgeleverd dat er behang over de wanden kan. Er is door de aannemer vaak niet op de juiste plaatsen op wapening gaasband aangebracht, waardoor een grote kans op scheurvorming is. Ook zijn er vaak veel oneffenheden in de wand die met behang zouden verdwijnen maar dus niet als er enkel latex wordt aangebracht op deze ondergrond.

De wanden van de nieuwbouw moet dus eerst schilderklaar gemaakt worden om een goed eindresultaat te behalen. Deze wanden moeten vaak geheel bezet worden met gips. Soms kan dit gedaan worden met een plast. Een plast is een dunne laag en kan machinaal worden aangebracht wat de materiaal en arbeidstijd verkort.

De plafonds in nieuwbouw worden vaak opgeleverd als spackspuitwerk. De vloerplaat naden zijn vaak nog zichtbaar omdat de kans op scheurvorming reëel is op die plaatsen en dan minder opvallen. De plafonds kunnen geschilderd worden in een andere kleur of deze kunnen worden gestukadoord als schilderklaar.
Een schilderklaar plafond kan goed worden gespoten met Latex. Dit geeft een mooi eindresultaat en bespaard een hoop (zwaar) werk.

Let op!! Vaak worden de wanden van nieuwbouw-woningen of appartementen opgeleverd als behangklaar. behangklaar is niet voldoende om de wanden te laten verfspuiten of schilderen.

Meteen weten wat het kost?

Wilt u een prijsopgaaf voor het stukadoren of schilderen van uw nieuwbouw woning, bereken meteen wu prijs met onze rekentool

Opruimen en of afvoeren afval

Tegen een meerprijs wordt het plakband en papier verwijderd en de stucloper opgeruimd. Het is ook mogelijk dit door ons te laten afvoeren. U kunt er uiteraard voor kiezen dit zelf op te ruimen en af te voeren, u bespaart dan kosten. In onze rekentool kunt u zien wat de kosten zijn om het afval door ons te laten afvoeren.

Spraytex

Molenwieken 20
4661 TV Halsteren
Tel 0164 - 249924
info@spraytex.nl

Spraytex Professioneel verfspuitbedrijf
4.9
Gebaseerd op 40 recensies
powered by Google
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex heeft onze gehele bovenverdieping gespoten en het resultaat is echt prachtig ! Levi heeft ons van tevoren heel... goed advies gegeven over de plinten, kozijnen en over de kleur van de muren. Hij denkt echt goed mee en het resultaat mag er wezen. Zodra we onze benedenverdieping gaan aanpakken gaan we zeker weer een beroep op hem doen !lees meer
Laura Suijkerbuijk-Claessen
Laura Suijkerbuijk-Claessen
14:57 20 Jan 20
heel tevreden Levi en zijn collega's hebben prima werk afgeleverd ! het ziet er allemaal keurig netjes uit :-)
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We hebben Spraytex als een zeer energiek en vooruitstrevend bedrijf mogen ervaren. De communicatie is direct en helder... en je weet snel waar je aan toe bent qua prijs en tijdstip van de uitvoerende werkzaamheden. De afspraken die worden gemaakt worden direct nageleefd met korte lijnen in communicatie. Dit is één van de kwaliteiten van Spraytex. De uitvoerende werkzaamheden zijn kwalitatief hoog! De stukadoors werken heel netjes, strak en professioneel. Ook de behang-, en schilderswerkzaamheden zijn strak en ze staan open voor een kritische noot. Het sprayen van het plafond in latex is hoogstaand vakwerk! Geen enkele oneffenheid is waar te nemen. Door de combinatie in het stukadoorswerk en latex spuiten krijgt men een zeer strak geheel. We zijn er blij mee! Kortom, Spraytex is zeer aan te bevelen in vakwerk en communicatie!lees meer
joey gunst
joey gunst
17:41 16 Dec 19
Onze bijna complete woning is gestucadoord en daarna geverfd dmv verfspuiten. Onze woning is zo goed als nieuw en het... is werkelijk prachtig. Levi is open en eerlijk en komt ten alle tijden zijn afspraken na en is erg oprecht met je dat is erg fijn voor iedere vraag kan je bij wijze van spreken 24/7 appe. Wij hadden een erg strakke planning ivm verhuizen maar Levi had alles op tijd opgeleverd ik raad spraytex zeker aan.lees meer
Claudia Wezenbeek
Claudia Wezenbeek
11:33 11 Dec 19
Zeer tevreden over ons nieuwe plafond in woonkamer en hal. Hele flexibele mensen, die erg met ons meedachten. Dank je... wel, Levi, Sjaak en Alex voor de snelle service en het mooie resultaat. Wij zijn jullie heel dankbaar!lees meer
Joost de Pont
Joost de Pont
15:45 29 Nov 19
Wij zijn via de site van Spraytex in contact gekomen met Levi. Wij hebben een nieuw appartement gekocht en wilden de... muren laten behandelen. Levi heeft ons geweldig geadviseerd en de werkzaamheden heel mooi uitgevoerd. De muren zijn glad gestuct en daarna gespoten met latex tegen een heel schappelijke prijs. Levi is een echte vakman, hij is accuraat en komt alle afspaken na. Wij zijn heel blij met de mooie muren en vonden het leuk om samen te werken met Levi van Spraytex Levi nogmaals bedanktlees meer
Leon van den Nieuwenhuijzen
Leon van den Nieuwenhuijzen
12:32 11 Nov 19
Na waterschade in het plafond van woonkamer uitstekend professioneel advies ontvangen omtrent aanpak en tijdpad.... Toegankelijke offerte en bereid om het een en ander toe te lichten bij schade expert. Verder goede communicatie, er wordt meegedacht en alles op tijd en binnen budget gerealiseerd. Heel tevreden met het uiteindelijke resultaat.lees meer
Louis de Nijs
Louis de Nijs
17:48 25 Oct 19
Wij zijn bijzonder goed geadviseerd en geholpen door dit bedrijf. Het spuitwerk ziet er ook fantastisch uit, tevens... konden we ook voor andere schilderwerken hier terecht. Ook komen zij hun afspraken meer dan na!lees meer
Aline Pieters
Aline Pieters
11:12 18 Oct 19
Het bedrijf van Levi Dekkers heeft mijn appartement geheel gestukadoord en geschilderd. De gemaakte afspraken waren... duidelijk en zijn in geheel nagekomen. De communicatie was prettig en snel. Levi verdient een compliment voor het geleverde werk. Ook de nazorg was heel goed. Ik zou het bedrijf Spraytex dan ook van harte aanbevelen. Opgemerkt moet worden dat ik professioneel in de bouw actief ben dus op dit vlak weet waar ik het over heb. E. Pieterslees meer
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
Wij hebben onze complete woning door Spraytex laten spuiten en zijn super tevreden met het resultaat! Daarnaast is het... erg prettig communiceren met Levi en komt hij altijd netjes zijn afspraken na. Voor de after service zou ik het liefst nog een extra ster geven: wij hadden weliswaar afneembare latex, maar tegen koffie is dit niet opgewassen. Als service is Levi nog terug gekomen om de wand met speciale Sigma verf te rollen welke wel bestand is tegen koffie vlekken. Ik raad niet snel een bedrijf aan, maar durf Spraytex zonder twijfel aan te bevelen.lees meer
The Equalism
The Equalism
09:32 17 Sep 19
Spraytex wil ik iedereen aanbevelen. Er is goed geluisterd naar onze wensen en Spraytex heeft gevraagd en ongevraagd... advies gegeven waar we veel aan hebben gehad. Spraytex is altijd goed bereikbaar (zelfs op vakantie) en is haar afspraken goed nagekomen. Ze zijn zeer klant en resultaat gericht. Onze benedenverdieping is superstrak gestuct en de professionals zijn zeer vakbekwaam. Bij een volgende klus ga ik direct naar Spraytex. Normaal moet je bij twijfel niet inhalen maar in dit geval zou ik vol gas contact met ze opnemen. ;-)lees meer
Martin Machielsen
Martin Machielsen
17:23 06 Mar 19
Spraytex is een topbedrijf, zeer professioneel, bij uitstek klantgericht, excellente kwaliteit en een uitstekende... serviceverlening. Of je nu verf bestelt, informatie vraagt of ze inhuurt voor een klus, te allen tijde voldoet Spraytex aan de behoeften van de klant.lees meer
Olaf Boer, den
Olaf Boer, den
12:36 01 Mar 19
A-Z service- en dienstverlening i.v.m. een waterschade, inclusief de onderbouwing tijdens het 1 op 1 gesprek met de... schade-expert vanuit de verzekeraar. Opvolgend, actiegericht en schade professioneel gerepareerd. Als ik een cijfer moet geven aan Spraytex tussen de 1-10, dan krijgt eigenaar Levi van mij een dikke 9!lees meer
Plan-B Montage
Plan-B Montage
15:35 28 Feb 19
Als interieurbouwer kom ik met regelmaat op plaatsen waar Spraytex de wand en plafondafwerking heeft verzorgd. Altijd... naar grote tevredenheid van de klant en een superstrak en net resultaat ! Vakwerk zoals vakwerk moet zijn !!lees meer
Chantal Brouwer
Chantal Brouwer
20:45 20 Feb 19
Ontzettend tevreden over Spraytex! De afspraken worden na gekomen en er wordt goed meegedacht. Kortom een topbedrijf... met uiteraard een mooi eindresultaat!lees meer
Wendy Haas
Wendy Haas
15:15 15 Feb 19
Na het benaderen van Spraytex hebben we een snelle reactie ontvangen met een goede offerte. In de eindfase van de bouw... en in de fase van de oplevering van ons nieuwbouw appartement hebben wij het afstemmen met de aannemer aan Spraytex kunnen overlaten. Spraytex denkt goed mee, zorgt voor een goede begeleiding en komt met adviezen om van verschillende ruimtes een geheel te maken zodat dit later een basis heeft gevormd voor de verdere beslissingen die genomen zijn in de afbouw. Tijdens het stucen en spuiten werden wij goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Tot slot is er gezorgd voor een prettige en persoonlijke afwikkeling.lees meer
Bekijk alle beoordelingen