Verf Spuiten

Latex spuiten, voordelige en snelle afwerking zonder strepen of banen

Woonkamer verven of laten verfspuiten?
Wat is beter en goedkoper?

Vroeger werden wanden en plafonds altijd handmatig geschilderd. Het handmatig rollen van latex (het zogenaamde sauzen) is vaak tijdrovend en kan beschouwd worden als zware arbeid.
Bovendien moet er snel gewerkt worden tijdens het sauzen om baanvorming te voorkomen.
Vaak is er met handmatig schilderen ook een structuur van de roller zichtbaar.
Bij latex spuiten / verf spuiten wordt de latex aangebracht door middel van een airless verfspuit. Door de snelheid van het spuiten wordt voorkomen dat de latex te snel droogt en dus baanvorming voorkomen wordt. Ook zorgt een krachtige pomp ervoor dat de latex of muurverf onder hoge druk snel en egaal wordt aangebracht op de ondergrond.
Doordat latex spuiten veel sneller gaat dan handmatig schilderen wordt de arbeidstijd aanzienlijk verkort. De prijs wordt voor het spuiten wordt bepaald aan de hand van het volume, dus hoe meer m2 hoe groter uw voordeel.

Hoe bereiken we het mooiste resultaat?

Doordat de verfspuit de latex super egaal kan aanbrengen kun je op gladde wanden het beste resultaat behalen. Daarom wordt het mooiste resultaat behaald als de ondergrond goed schilderklaar en vlak wordt aangeleverd aan de verf spuiter.

Verschillende soorten wanden
In uw woning – bestaand of nieuwbouw – kunnen verschillende soorten wanden voorkomen. In de bouw wordt met 2 soorten afwerking gewerkt: schilderklare muren en behangklare muren.

Schilderklare muren
Deze wanden worden volledig strak en glad afgewerkt afgewerkt. Zoals de term ‘spuitklaar’ al doet vermoeden, zijn deze wanden uitermate geschikt voor latex en verf spuiten. Een stukadoor zal voor spuitklare wanden de wanden pleisteren of na sponsen zodat de muren dichter en gladder worden. Het resultaat is zo glad dat verfspuiten daarna goed mogelijk is

Behangklare wanden
Behangklare wanden zijn minder strak afgewerkt. Er mogen in de ondergrond wat krasjes en deukjes zitten. Dit is omdat behang meestal wel wat oneffenheden kan hebben. Voor het spuiten van verf heb je echter een zo strak en glad mogelijke ondergrond nodig. Wilt u deze wanden laten spuiten? Dan is het belangrijk om ze te laten afwerken tot schilderklare wanden.

Bij het laten spuiten van uw wanden of plafonds is een goede voorbereiding belangrijk.

  • De ondergrond moet beoordeeld worden door de stukadoor op draagkracht en hoedanigheid.
  • indien nodig wordt de ondergrond voorbehandeld. Denk aan erg hardnekkige nicotine aanslag. Dit zal zonder voorbehandeling weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen.
  • De ruimte moet zo goed als leeg gemaakt worden zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren.
  • Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen.

Verf spuiten kosten

Doordat het spuiten van verf een stuk sneller gaat dan het traditioneel rollen van muren en plafonds is het aanzienlijk voordeliger dan normaal schilderwerk. Dit resulteert in een besparing tot 40% ten opzichte van sauzen. Bovendien profiteert u ook nog van een lager BTW tarief wanneer uw woning ouder is dan 2 jaar. In plaats van 21% betaald u maar 6% (vanaf 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief naar 9%) op het schilderwerk. Het grote verschil tussen traditioneel schilderwerk en verfspuiten is de tijd die we bezig zijn. Het afplakken duurt langer, maar de afwerking met de verfspuit is veel sneller dan met de roller. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid afplakwerk en het aantal verschillende kleuren wat wordt gekozen.

Meteen weten wat het kost?

Spraytex heeft een rekentool op maat ontwikkeld waar u snel en eenvoudig een prijsindicatie kunt krijgen. In een aantal stappen loodst de tool u door het proces. U krijgt een prijsindicatie van de werkzaamheden. Het is zelfs mogelijk deze prijsindicatie direct als een vrijblijvende offerte in uw mailbox te ontvangen.

SNELLER, GOEDKOPER, MOOIER & STRAKKER!

Verf spuiten met compressor. Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Zoals met alles kan het niet alleen maar voordelen zijn. Doordat wij met een krachtige verfspuitmachine (Wagner SF31) de latex spuiten ontstaat er een hele fijne nevel. Goed afdekken en afplakken is dus een noodzaak. Wij werken dan ook alleen maar met materialen van de beste kwaliteit en onze professionele schilders streven bij iedere klus naar het beste resultaat.

We zorgen voor het perfect afdekken en na afloop ruimen we alles uiteraard netjes op. Zo netjes als dat uw woning of pand eruit ziet, laten wij het ook achter. U zult niet kunnen zien dat we geweest zijn. Alleen aan de mooie nieuwe strakke muren

Afplak Werkzaamheden
Omdat er met het spuiten een fijne nevel ontstaat is het belangrijk dat het afplakken van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig gebeurt. Bij de afplak werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Wanneer de plakband wordt verwijderd ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. U moet er dan wel zeker van zijn dat u zeker weet dat dit goed gebeurt. Wanneer er kleine kieren of scheuren zijn, kan er verfschade ontstaan.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk bij prijsindicatie wat de kosten zijn om het afplakwerk door ons te laten verzorgen

Goed afdekken/afplakken is een must bij verf spuiten

Nieuwbouw woningen verfspuiten

De wanden in een nieuwbouwwoning zijn niet per definitie meteen geschikt om te verfspuiten. De wanden zijn vaak zo opgeleverd dat er behang over de wanden kan. Er is door de aannemer vaak niet op de juiste plaatsen op wapening gaasband aangebracht, waardoor een grote kans op scheurvorming is. Ook zijn er vaak veel oneffenheden in de wand die met behang zouden verdwijnen maar dus niet als er enkel latex wordt aangebracht op deze ondergrond.

De wanden van de nieuwbouw moet dus eerst schilderklaar gemaakt worden om een goed eindresultaat te behalen. Deze wanden moeten vaak geheel bezet worden met gips. Soms kan dit gedaan worden met een plast. Een plast is een dunne laag en kan machinaal worden aangebracht wat de materiaal en arbeidstijd verkort.

De plafonds in nieuwbouw worden vaak opgeleverd als spackspuitwerk. De vloerplaat naden zijn vaak nog zichtbaar omdat de kans op scheurvorming reëel is op die plaatsen en dan minder opvallen. De plafonds kunnen geschilderd worden in een andere kleur of deze kunnen worden gestukadoord als schilderklaar.
Een schilderklaar plafond kan goed worden gespoten met Latex. Dit geeft een mooi eindresultaat en bespaard een hoop (zwaar) werk.

Let op!! Vaak worden de wanden van nieuwbouw-woningen of appartementen opgeleverd als behangklaar. behangklaar is niet voldoende om de wanden te laten verfspuiten of schilderen.

Meteen weten wat het kost?

Wilt u een prijsopgaaf voor het stukadoren of schilderen van uw nieuwbouw woning, bereken meteen wu prijs met onze rekentool

Opruimen en of afvoeren afval

Tegen een meerprijs wordt het plakband en papier verwijderd en de stucloper opgeruimd. Het is ook mogelijk dit door ons te laten afvoeren. U kunt er uiteraard voor kiezen dit zelf op te ruimen en af te voeren, u bespaart dan kosten. In onze rekentool kunt u zien wat de kosten zijn om het afval door ons te laten afvoeren.

Spraytex

Molenwieken 20
4661 TV Halsteren
Tel 0164 - 249924
info@spraytex.nl

Wim Van Hoek
Wim Van Hoek
19:58 08 Mar 20
Some time ago, the Sprayrex company skilfully processed our toilet group with Coristil. And the result is amazing.... Craftsmanship.lees verder
helga konings
helga konings
06:31 12 Feb 20
Spraytex has sprayed our entire top floor and the result is really beautiful! Levi has given us very good advice in... advance about the baseboards, frames and the color of the walls. He thinks really well and the results are impressive. As soon as we tackle our ground floor we will definitely call on him again!lees verder
Laura Suijkerbuijk-Claessen
Laura Suijkerbuijk-Claessen
14:57 20 Jan 20
very satisfied Levi and his colleagues have done a great job! it all looks neat and tidy :-)
Corné Koolen
Corné Koolen
07:26 17 Dec 19
We have experienced Spraytex as a very energetic and progressive company. The communication is direct and clear and you... quickly know where you stand in terms of price and time of the operational activities. The agreements that are made are immediately complied with with short lines of communication. This is one of the qualities of Spraytex.The executive activities are of high quality! The plasterers work very neatly, tightly and professionally. The wallpaper and painting activities are also tight and they are open to a critical note. Spraying the ceiling in latex is a high-quality craftsmanship! No unevenness can be observed. The combination of plasterwork and latex spraying gives a very tight whole. We are happy with it!In short, Spraytex is highly recommended in craftsmanship and communication!lees verder
Dominic Ensel
Dominic Ensel
19:54 17 Oct 19
We have Spraytex sprayed our entire home and are very satisfied with the result! In addition, it is very pleasant to... communicate with Levi and he always keeps his appointments neatly.For the after-service I would prefer to give an extra star: although we had removable latex, this is no match for coffee. As a service, Levi has come back to roll the wall with special Sigma paint that is resistant to coffee stains.I do not quickly recommend a company, but I dare to recommend Spraytex without a doubt.lees verder
Bekijk alle beoordelingen
js_loader